Voimmeko auttaa?

Millainen kuvan- ja äänenlaatu C Moressa on?

Kuvanlaatu

Suurimmassa osassa elokuvia ja sarjoja kuva on HD-tasoista (resoluutiona 720 tai 1080) ja kuvataajuus 25 fps. Vanhemmissa ohjelmissa (esim. osa vanhemmista kotimaisista elokuvista) kuvanlaatu saattaa kuitenkin poikkeuksellisesti olla tätä heikompi alkuperäisestä kuvanlaadusta johtuen.

Urheilulähetysten kuvanlaatu vaihtelee jonkin verran lähetystekniikan mukaan. Useimmiten urheilusisältö (sisältäen suoratoistokanavat C More Max, C More Sport 1 ja C More Sport 2) lähetetään maksimissaan 2,5 Mbit/s nopeudella, 720p -laatuisella resoluutiolla ja tarjoamme lähes kaikki suorat urheilulähetyksemme paremmalla 50 fps -kuvataajuudella.

Laadun säätäminen. Tietokoneella, Android TV:llä ja Android -mobiilisovelluksella katsellessa voi halutessaan pakottaa kuvanlaadun eritasoiseksi, videoruudun oikeasta alanurkasta löytyvän ratas-kuvakkeen kautta. Laitteesi muistaa valinnan seuraavalla kerralla, mutta valinta on eri livelähetyksissä sekä tallenteissa (esim. elokuvat). Voit siis säätää vaikkapa leffat näkymään pakotetusti aina "Korkein" -laadulla ja livelähetykset "Automaattisella". Alla kuva tietokoneen näkymästä, livelähetyksessä. Huomaathan, ettei Applen laitteilla ole mahdollista säätää kuvanlaatua.

kuvanlaadunvalitsin.png

Yleisesti kuvanlaatuun vaikuttavat mm. nettiyhteytesi ja laitteiston suorituskyky. Suosituksia hitaammilla internetyhteyksillä varustetuissa kotitalouksissa videokuvan laatu putoaa automaattisesti, eikä lopputulos ole yhtä laadukas, kuin nopeammilla yhteyksillä. Jos kuva siis hetkellisesti pikselöityy, saattaa kyse olla nettiyhteyden hidastumisesta. Lue lisää ohjeesta Video pätkii tai kuvanlaatu on heikko

Huomaathan, että urheilun jälkitallenteet eivät toistaiseksi ole 50 fps-lähetyksiä.

Lisätietoa desktop-käyttäjille: HTTPS-suojausvaatimusten ja DRM-suojausten aiheuttaman yhteisen kuorman vuoksi olemme toistaiseksi joutuneet rajaamaan kuvanlaadun erityisesti Firefox- ja Chrome-selaimilla 1080 laadusta 720:een. Tämän muutoksen tarkoituksena on ennaltaehkäistä tilanteita, jossa video ei pyöri laadukkaasti. Halutessasi parempaa kuvanlaatua, suosittelemme katselua mobiilisovelluksesta tai Safari-selaimelta.

Äänenlaatu

Kaikissa elokuvissa ja sarjoissa on stereoääni.

Ääntä ajetaan 96 kbit/s bittivirralla tai parempilaatuisissa tallenteissa 128 kbit/s bittivirralla.
 

Kehitystyö

Kehitämme aktiivisesti C Moressa käytettävää tekniikkaa. Tavoitteenamme on, että voimme tulevaisuudessa tarjota entistä suuremman osan ohjelmistosta mahdollisimman laadukkaalla kuvalla.