Voimmeko auttaa?

Offline-katselu

Voit katsoa osaa C Moren ohjelmista ilman internet-yhteyttä. Offline-katselu on mahdollista Apple iOS ja Android –mobiililaitteilla, C More Suomi -sovelluksella. Telian liittymätilaajien C More TV -tuotteessa ei ole Offline-ominaisuutta.
 
Elokuvien ja sarjojen jaksojen lataaminen offlineen onnistuu, kun puhelin on verkkoyhteydessä ja olet kirjautunut C Moreen. Voit laittaa useamman ohjelman latausjonoon, mutta sovellus tekee vain yhtä latausta kerrallaan. Kun ensimmäinen lataus on valmis, se siirtyy automaattisesti seuraavaan. Huomaa, että jos poistut C Moren sovelluksesta tai lukitset laitteen näytön, lataus keskeytyy. Voit kuitenkin jättää laitteen latautumaan rauhassa, C Moren sovellus ei automaattisesti lukitse näyttöä, jos latauksia on kesken.

Ladattu sisältö on katsottavissa ainoastaan sillä laitteella, jolle lataus on tehty. Kaikki tehdyt lataukset menevät valikosta löytyvään ”Lataukset” -osioon. Jos siis käytät C Morea vaikkapa puhelimella sekä tabletilla ja teet latauksen tablettiin, lataus ei mene automaattisesti myös puhelimeen. Huomaathan, että jos kirjaudut ulos C More Suomi -sovelluksesta, et pääse enää kirjautumaan sisään jos laite on offline-tilassa.
 
Tunnistat ladattavissa olevan videon ohjelmasivun latausikonista:

iOS_lataa_offline.JPG

Huomaa, että et voi ladata koko sarjaa kerralla, vaan jokainen jakso pitää ladata erikseen. 

Voit poistaa ladattuja videoita yksitellen pyyhkäisemällä kuvia oikealta vasemmalle ja valitsemalla “Poista video” tai “Poista jaksot”. Ohje löytyy myös suoraan sovelluksen “Lataukset” –osiosta. Latauksien alla on myös erillinen “Poista ladatut videot” -nappi, joka poistaa kaikki latauksesi kerralla.
 

Asetukset

Sovelluksemme valikon Sovellusasetukset -osiosta löydät latausasetukset, joilla voit säätää latauksiasi. Latausasetuksiin pääset myös Lataukset-osion rataskuvakkeesta.  
  • Voit valita lataatko ohjelmat hyvällä laadulla (esivalittuna) vai heikommalla laadulla, joka vie vähemmän tilaa ja latautuu nopeammin.
  • Voit myös täpätä kohdan ''Näytä vain offline-sisältöä'', jolloin sovellus näyttää sinulle ainoastaan sellaisia ohjelmia, jotka voi ladata laitteelle.
  • iOS-laitteilla: Halutessasi voit rajata lataukset vain WiFin kautta tuleviksi, eli jos puhelimesi on mobiiliverkossa, sovellus ei suorita latauksia. Keskeneräisiä latauksia jatketaan, kun laite liitetään taas WiFi-verkkoon.
  • iOS laitteilla: Sarjan jaksoja offlineen ladattaessa voit hyödyntää myös “Seuraava jakso automaattisesti” -toimintoa. Jos asetus on päällä sovellus lataa sarjasta seuraavan jakson offlineen automaattisesti seuraavan kerran, kun laite on verkossa.  
 
Kerrallaan voi olla ladattuna 25 kappaletta eri elokuvia tai sarjojen jaksoja. 
 

Muuta

Voit hyödyntää offline-katselua myös, jos verkkosi ei ole ihan riittävä pyörittämään ohjelmia suoraan onlinessa katsottaessa. Tämä on kätevä vaikkapa junalla matkustettaessa, jossa verkkoyhteyden voimakkuus voi heitellä todella paljon (jolloin kuvan laatukin voi heitellä). Voit siis laittaa ohjelman latautumaan laitteellesi ja sitten katsella jakson latauksista, riippumatta siitä onko laitteesi sillä hetkellä verkossa vai ei. Jos katsot sarjaa ja pidät laitteen verkossa, sovellus lataa sinulle seuraavan jakson automaattisesti valmiiksi, mikäli olet laittanut “Seuraava jakso automaattisesti” -valinnan päälle (toistaiseksi vain iOS-laitteilla).
 
Kaikki tehdyt lataukset menevät ”Lataukset” -osioon. Löydät osion sovelluksen valikosta (avautuu oikeasta ylänurkasta). Osiosta löydät lataamasi elokuvat ja sarjat. Sarjojen offlineen ladatut jaksot näet, kun avaat sarjan. 
 
Huomioithan, että latauskansiossa on nähtävissä kaikki samalla käyttäjätunnuksella tehdyt lataukset. Jos siis sinne on ladattu sekä lapselle että aikuiselle katsottavaa, niin kannattaa katsoa, mitä lapsi sieltä avaa 
 
Ladatut ohjelmat ovat katsottavissa pääsääntöisesti 30 vuorokauden ajan, jonka jälkeen offline-katseluoikeus päättyy. Joillakin ladattavissa olevilla ohjelmilla voi olla lyhyempi katseluoikeus. Näissä tapauksissa saat ilmoituksen lyhyemmästä offline-ajasta latausvaiheessa. Jos lataukset listalla on vanhentuneita tai 14 vuorokauden sisällä vanhentuvia sisältöjä, voit päivittää niille lisäaikaa. ”Lisäajan” päivitysnappula ilmestyy vasta videon vanhentumisen lähestyessä.  
 
Ladattuna yksi täyspitkä elokuva hyvällä laadulla vie noin 1 GB:n laitteen muistia ja huonommalla laadulla noin puolet siitä. Yksi sarjan jakso vie yleensä n. 0,25 -0,5 GB muistia, riippuen kuitenkin hyvin paljon siitä kuinka pitkä jakso on.  
 

Ongelmatilanteessa

Mahdollisissa ongelmatilanteissa, esimerkiksi latauksen jumittuessa, kannattaa ensimmäisenä poistaa keskeneräiset lataukset.
  • Voit poistaa keskeneräiset lataukset samalla tavalla, kuin jo katsotut vanhemmat lataukset.
  • Myös sovelluksen sulkeminen ja uudestaan avaaminen on hyvä tehdä.  
  • Tarvittaessa kokeile poistaa sovellus kokonaan laitteestasi ja asenna se uudelleen sovelluskaupasta. Huomioithan kuitenkin, että sovelluksen poistamisen yhteydessä kaikki muut mahdolliset latauksesi poistuvat myös.
  • Jos huomaat ladatussa sisällössä jotain vikaa (esim. tekstitysongelmaa), tulee video ladata uudelleen sen jälkeen, kun vika on saatu korjattua.  
Huomioithan, että osittaisen mainosrahoitteisuuden vuoksi C More TV -tilauksella ei ole mahdollista katsoa ohjelmia offline-tilassa.