Voimmeko auttaa?

Vaatimukset nettiyhteydelle ja laitteelle sekä selainsuositukset

Nettiyhteys

Parhaan laadun takaamiseksi vähimmäisvaatimuksemme netin nopeudelle on 10 Mbit/sekunti. Penkkiurheilijoiden suosittelemme varustautuvan tätäkin nopeammalla netillä varmistaakseen kaikista sujuvimman katselukokemuksen.

Ohjelmat pyörivät hieman hitaammallakin yhteydellä, mutta varmista tällöin, ettei samaan aikaan ole käynnissä muita ohjelmistoja, jotka käyttävät samaa kaistaa. Lisää vinkkejä ohjeessa Video pätkii tai kuvanlaatu on heikko.

Suosi kiinteää verkkoyhteyttä mobiiliverkon sijaan. Mobiiliyhteys toimii yleisesti epävakaammin kuin kiinteä verkkoyhteys, sillä mitä useampi ihminen käyttää saman tukiaseman nettiä yhtäaikaisesti, sen todennäisemmin netin nopeus kuormittuu.
 

Selainsuositukset

  • Windows 8 –käyttöjärjestelmällä suosittelemme uusinta versiota Chromesta, Firefoxista, tai Safarista.
  • Windows 10 -käyttöjärjestelmässä suosittelemme Chromen, Mozilla Firefoxin ja Microsoft Edgen käyttämistä.
  • Mac OS X:n kanssa suosittelemme käyttämään uusinta versiota Chromesta tai Safarista.
Etkö tiedä mitä selainta käytät? Tämä sivu kertoo sen (sivusto on englanniksi, mutta hyvin selkeä tämän osalta).

Huom! Käytäthän aina selaimen uusinta versiota. Chromella selainversion tulee olla vähintään v107, jotta ohjelmien katselu onnistuu. Firefoxilla selainversion tulee olla vähintään versio 94 ja Microsoft Edgellä vähintään versio v108. 

Emme voi taata Opera tai Interner Explorer -selainten toimivuutta, sillä virallista tukea näille meillä ei ole. Käytäthän katseluun ensisijaisesti yllä mainittuja suositeltuja selaimia.
 

Vaatimukset laitteelle

Tietokoneet

Useimmat nykyaikaiset tietokoneet pyörittävät C Morea hyvin. Mikäli sinulla on käytössäsi hieman vanhempi tietokone, voit tarkistaa, että seuraavat laitteistovaatimukset täyttyvät:

  • Windows: x86 tai x64, 2.5 gigahertsin (GHz) tai sitä nopeampi Dual Core -suoritin, 1 Gt RAM.
  • Mac (Intel-pohjainen): 1.8 gigahertsin (GHz) tai sitä nopeampi Dual Core -suoritin, 1 Gt RAM. Voidaksesi katsoa videoita Macilla koneesi käyttöjärjestelmän on oltava Mac OS X 10.13 tai uudempi. Lisäksi koneen prosessorin täytyy olla Intel, PowerPC ei valitettavasti toimi.
Vanhemmat koneet ja käyttöjärjestelmät (kuten Windows Vista) eivät toimi luotettavasti muun muassa siksi, että niihin ei saa ladattua uusimpia selainversioita.
 

Mobiililaitteet

  • Android 7.1 tai uudempi.
  • iOS 11.0 tai uudempi.
 

Älytelevisiot

  • Android TV:ssä tulee olla versio 7.1 tai uudempi.
  • Samsung Smart TV:llä sovellus löytyy vuosimalleista 2015-2022.
  • LG:n Smart TV:llä sovellus löytyy vuosimalleista 2016-2022.

Tarkempia laitetietoja löydät ohjeesta Näillä laitteilla voit katsoa C Morea.