Sääntö-Suomi

1. kausi, 1. Aivovammautuneen vakuutustaistelu
Uudessa Jussi Heikelän luotsaamassa ohjelmassa sukelletaan suomalaiseen sääntöviidakkoon. Sääntö-Suomi ohjelmassa pohditaan erilaisia sääntöjä ja niiden noudattamista tavallisten kansalaisten kokemusten kautta. Sännnöt ovat usein tarpeellisia, mutta joskus tuntuvat myös turhilta tai jopa järjettömiltä. Jussi tutustuu kauden aikana sääntökiemuroihin elämän eri alueilla niin asumisen, ruuan, yrittäjyyden, liikkumisen ja terveyden parissa. Jokaisen jakson lopussa juontaja Jussi Heikelä pohtii suomalaisuutta ja sääntöjä kirjailija Jari Tammen kanssa. Sääntö-Suomen ensimmäisellä tuotantokaudella pureudutaan mm. vakuutuskiistoihin, hyönteisten myymiseen elintarvikkeena, sairaankuljetuksen kilpailuttamiseen, kalastussääntöihin, taksilupiin, lintumurhaajaan ja moniin muihin sääntöihin, jotka koskettavat suomalaisten arkielämää.
Suomi 2017Kotimaiset
1. kausi
 • 1. Aivovammautuneen vakuutustaistelu
  1. Aivovammautuneen vakuutustaistelu

  Kausi 1, 1/10. Sääntö-Suomen ensimmäisessä jaksossa Jussi Heikelän matka suomalaiseen sääntöviidakkoon alkaa lähijunassa. Hän tapaa aivovammautuneen Saara Auvisen, joka taistelee korvauksista vakuutusyhtiön kanssa. Jussi testaa myös oluen juontia terassilla ja törmää byroslaviaan. Varustelekan Valtteri Lindholm kertoo suorat sanat säännöistä, joihin on yrittäjänä törmännyt.

  Kesto 59min
 • 2. Sairaankuljetuksen kilpailutus
  2. Sairaankuljetuksen kilpailutus

  Kausi 1, 2/10. Sääntö-Suomen toisessa jaksossa Jussi Heikelä ihmettelee HUS:n sairaankuljetuksen kilpailutusta, tutkii myyntirajoituksia mm. pesuaineille ja hyönteisille. Hän pääsee myös keräämään roskia Roskasakin kanssa.

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 19:00

  Kesto 41min
 • 3. Uimashortsikielto
  3. Uimashortsikielto

  Kausi 1, 3/10. Tämän viikon Sääntö-Suomi jaksossa Jussi Heikelä tutkii omaa lempiaihettaan- shortsikieltoa uimahalleissa. Lisäksi Jussi käy ulkokanalatilalla selvittämässä sääntöjä, joihin yrittäjä törmää saadakseen esimerkiksi maataloustukia. Jussin tapaa työttömän työnhakijan ja kuulee monimutkaisesta tukiviidakosta, johon suomalainen törmää, jos jää työttömäksi. Ravintolamaailma kuhisee erilaisia sääntöjä, joista osa tuntuu hyvinkin epäloogisilta.

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 19:00

  Kesto 40min
 • 4. Metsästyssäännöt ihmetyttävät
  4. Metsästyssäännöt ihmetyttävät

  Metsästyssäännöt ihmetyttävät monia metsästäjiä ja Jussi pääseekin metsästysporukan kanssa niitä pohtimaan. Poliisi kertoo miksi säännöissä kannattaa joskus joustaa.

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 19:00

  Kesto 41min
 • 5. Pysäköiminen ja alkoholilaki
  5. Pysäköiminen ja alkoholilaki

  Kausi 1, 5/10. Sääntö-Suomessa Jussi Heikelä iskee tällä viikolla kuumaan aiheeseen eli alkoholiin. Myös taksilain uudistuksessa on ollut erimielisyyksiä, joten Jussi käy jututtamassa ministeri Berneriä. Liikkumisen haasteet tulee Jussille yllätyksenä, kun hän pääsee testaamaan kotikaupunkiaan pyörätuolilla liikkuen. Parkkeeraaminen herättää tunteita. Miten asia ratkaistaan silloin, kun autoilijan sana on pysäköinninvalvojan sanaa vastaan.

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 19:00

  Kesto 41min
 • 6. Ruokahävikki ja maakuntakaavauudistus
  6. Ruokahävikki ja maakuntakaavauudistus

  Kausi 1, 6/10. Maakuntakaavauudistus ihmetyttää Satakunassa eikä kansalaiset koe saavansa ääntänsä kuuluviin. Lisäksi Jussi selvittää ruokahävikkiä ja sääntöjä jotka koskevat eläinten omistajia.

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 19:00

  Kesto 41min
 • 7. Miksi Hangossa kiellettiin perhepiknik?
  7. Miksi Hangossa kiellettiin perhepiknik?

  Kausi 1, 7/10. Miksi Hangossa kiellettiin perhepiknik. Lahdessa kiistaa tulee, kun paikallinen yrittäjä ja satamapäällikkö lukevat sääntöjä eri tavalla. Jussi vierailee myös idyllisellä luomutilalla.

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 19:00

  Kesto 41min
 • 8. Kimppakämppä ja kaivoslaki
  8. Kimppakämppä ja kaivoslaki

  Kausi 1, 8/10. Ihmetellään Kelan tulkintoja kimppakämpässä asumisesta ja tutkitaan kiemuraista kaivoslakia, joka uhkaa Lapin luontoa ja matkailua. Lisäksi tutustutaan yrittämisen liittyviin sääntöihin.

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 19:00

  Kesto 41min
 • 9. Somesääntöjä ja minipossuja
  9. Somesääntöjä ja minipossuja

  Kausi 1, 9/10. Jussille selviää, että sääntöjä keksitään koko ajan lisää kun hän tutustuu somesääntöihin. Lisäksi hoidetaan minipossuja, tutustutaan taloyhtiöiden sääntöihin sekä vapaa-ajan asuntojen sääntötulkinoihin

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 21:59

  Kesto 41min
 • 10. Lapset ravintolassa ja postin luotettavuus
  10. Lapset ravintolassa ja postin luotettavuus

  Kausi 1, 10/10. Jussi ihmettelee suomalaisten suhtautumista lapsiin ravintolassa. Kummallisia sääntöjä liittyy myös sähkötupakan myymiseen ja osassa ei tunnu olevan mitään järkeä. Suomen posti on maailman luetettavin vai onko?

  Katseluaika päättyy 17.11.2022 klo 21:59

  Kesto 41min